JADŁOSPIS

DZIEŃ

Śniadanie godz.

8:45

Drugie danie godz. 12:00

Zupa godz. 14:45

Deser

2

kwietnia

poniedziałek

3

kwietnia

wtorek

Kasza manna na mleku, pieczywo wieloziarniste, szynka*, ogórek zielony, herbata owocowa (1,7)

Makaron z truskawkami, serem białym i śmietaną, mięta z miodem i cytryną (1,3,7)

Szczawiowa (7,9)

Banan

4

kwietnia

środa

Płatki owsiane na mleku, pieczywo wieloziarniste, masło, ser żółty, papryka czerwona, herbata owocowa (1,7)

Kasza gryczana, gulasz wołowy*, buraczki zasmażane, kompot (1,7)

Ogórkowa (7,9)

Jabłko, pałki kukurydziane (1)

5

kwietnia

czwartek

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo wieloziarniste, masło, jajko ze szczypiorkiem*, herbata owocowa

(1,3,7)

Ziemniaki, kotlet mielony*, marchewka gotowana, kompot (1,3,7),

Zacierkowa (9)

Owoce

6

kwietnia

piątek

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo wieloziarniste, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, herbata owocowa (1,4,7)

Makaron, potrawka z kurczaka*, ogórek kiszony, mięta z miodem i cytryną (1,7)

Barszcz biały (7,9)

Jabłko, herbatniki (1,7)