JADŁOSPIS

DZIEŃ

Śniadanie godz.

8:45

Drugie danie godz. 12:00

Zupa godz. 14:45

Deser

19

lutego

poniedziałek

Płatki owsiane na mleku, pieczywo wieloziarniste, masło, kiełbasa krakowska*, pomidor ze szczypiorkiem, herbata owocowa (1,7)

Makaron świderki z truskawkami, serem białym i śmietaną, mięta z miodem i cytryną (1,3,7)

Kapuśniak (9)

Owoce

20

lutego

wtorek

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo wieloziarniste, masło, ser żółty, papryka czerwona, herbata owocowa (1,7)

Ziemniaki, kotlet de volaille*, kapusta pekińska, kompot (1,3,7)

Kalafiorowa (7,9)

Owoce

21

lutego

środa

Kasza manna na mleku pieczywo wieloziarniste, masło, kiełbasa śląska*, szczypiorek, herbata owocowa

(1,7)

Ziemniaki, bigos z mięsem* i pieczarkami, mięta z miodem i cytryną (1,7)

Ryżanka (9)

Chałka z masłem, jabłko (1,3,7)

22

lutego

czwartek

Płatki jaglane na mleku, pieczywo wieloziarniste, pasta z jajek i sera żółtego ze szczypiorkiem, herbata owocowa (1,3,7)

Kasza pęczak, schab karkowy* duszony w warzywach, buraczki zasmażane, kompot (1,7)

Ogórkowa (7,9)

Owoce

23

lutego

piątek

Zacierki na mleku, pieczywo wieloziarniste, polędwica*, pomidor, herbata owocowa (1,7)

Ziemniaki, kotlet rybny* w sosie greckim, mięta z miodem i cytryną, (1,3,4,7)

Krupnik (9)

Rogaliki, jabłko (1,3,7)